Turan KASAP/PRİŞTİNE, ()- NATO’nun Kosova’yı, Slobodan Miloseviç güçlerinin işgalinden kurtarmak için Sırbistan’a karşı düzenlediği harekatının üzerinden 15 yıl geçti. 12 Haziran-Barış günü nedeniyle Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga kurtuluştan 15 yıl sonra, Avrupa’nın özgür ve eşit halkları arasında güvenli bir istikbali kurmakla Kosova’nın her zamandan şimdi daha güçlü durduğunu söyledi.
Kosova CumhurbaşkanıAtifete Jahjaga, Başbakan Haşim Taçi ve Meclis Başkanı Yakup Krasniçi, 12 Haziran Barış Günü'nü vesilesiyle birer mesaj yayınladılar. 12 Haziran-Barış günü vesilesiyle Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga kurtuluştan 15 yıl sonra Kosova'nın herzamankinden daha güçlü olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Kosova'nın Avrupa yolunda özgür ve eşit haklara sahip bir ülke olarak ilerlediğini kaydetti.
NESİLLERİMİZİ GURURLA ANIYORUZ
Başbakan Haşim Taçi ise yayınladığı mesajında, "Bu önemli yıldönümünde, Kosova Kurtuluş Ordusu savaşçıları, özgürlük şehitlerini, bağımsızlık uğruna mücadele etmiş tüm halkı ve nesillerimizi gururla anıyoruz. 15 yılın ardından, Barış ve Kurtuluş Günün'de bağımsız bir devlet olarak ekonomi alanında yapılan tüm reformaları kararlılıkla uygulamaya devam ediyoruz" dedi. 
Meclis Başkanı Yakup Krasniçi, bugünlere gelmek için büyük fedakarlıklar yapıldığını belirterek, "Şehitlerin ideallerini yerine getirmek için büyük bir çaba sarfedilmeli" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI