CHP İzmir Milletvekili, gazeteci yazar Mustafa Balbay Almanya'nın Münih kentinde 'Geçmişten Geleceğe Türkiye' konulu konferansa katıldı.
Münih Türkiye Halk Derneği'nin düzenlediği konferansta, Münihliler Balbay'a büyük ilgi gösterdi. Sosyal Demokrat Halk Dernekleri Federasyonu (HDF) Genel başkanı Necip Şahin'in konuşmasıyla başlayan konferansta Balbay da konuşma yaptı. Cumhurbaşkanlığı seçimini değerlendiren Balbay, şöyle dedi:
"Prof.Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, CHP'nin adayı değildi; bugünkü faşizan gidişe karşı toplumun yüzde 55'inin oyunu alma arayışının ürünü olarak belirlenmiş bir ortak payda adaydır. Bunu hepimizin desteklemesi gerektiğine inanıyorum. Recep Tayyip Erdoğan'ın oluşturduğu birinci tehlike İslamcılığı değil, faşizan bir diktatörlüğüdür. En önemli eksiklerden biri muhalefetin bu topluma ben bu ülkeyi bu iktidardan daha iyi yönetirim diyeceği ve bunu kabul ettireceği bir seçenek sunamamasıdır."
"TMSF'NİN AÇILIMI TAYYİP'E MEDYA SAĞLAMA FONU HALİNE GELDİ"
Balbay, hükümetin medya üzerindeki etkisine değinirken, medyanın çok kanallı ancak tek sesliye dönüştüğünü söyledi. Mustafa Balbay, şöyle devam etti:
"Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu (TMSF) bugün Başbakan'a medya satın almakla meşgul, başka işi yok. TMSF'in açılımı 'Tayyip'e Medya Sağlama Fonu' haline geldi."