DANİMARKA'nın Svendborg kentinde aşırı sağcı Danimarka Halk Partisi'nin eski belediye meclisi üyesi Tina Pedersen, Radikal gruplardan aldığı tehditler üzerine kayıplara karıştı. 
Burkalı Müslüman kadınları 2 yıl önce çöp torbasına benzeten Tina Pedersen hakkında radikal gruplar tarafından ırkçılık ve ayrımcılık yaptığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu. Tina Pedersen, 5 Aralık'ta sevk edildiği mahkeme tarafından suçsuz bulununca tehditler almaya başladı. Radikal dincilerin tehdit içeren videoyu 9 Aralık tarihinde video paylaşım sitelerine koydukları ortaya çıktı. Tehdit videosu üzerine evini terk ederek kayıplara karışan Tina Pedersen'in nerede olduğu bilinmiyor. 13 dakikalık videonun seslendirilmesinde bir kişi, "Tina Pedersen Allah'a seni nasıl hayatın boyuncu felç edebileceğini ve nasıl cezalandırabileceğimizi sordum. Bilmen gereken bir şey var ki İslam dini ile alay edildiği zaman sessiz kalmayacağız" diye cümleler yer aldı.
Fyn Emniyet Müdürlüğü Tina Pedersen'in video hakkında suç duyurusunda bulunduğunu ve videoyu hazırlayan ve sosyal paylaşım sitelerine koyanları bulmak için inceleme başlatıldığını bildirdi.
Tina Pedersen, iki yıl önce Facebook sayfasında siyah burkalı bir kadın ve çocuğunun siyah çöp torbaları ile birlikte resmini yayınlayıp yanına "Büyük çöp yarın çöpçüler tarafından alınacak" cümlelerini yazmıştı. Danimarka halk Partisi Sözcüsü Peter Skaarup da söz konusu fotoğrafın ırkçılık içermediğini savunmuştu.
  ÜT(GE/İD)