Markete düzenlenen saldırıda 4 rehine ve saldırgan hayatını kaybetmişti. Markette ölü sayısının artımasına ise Malili bir Müslüman gencin engel olduğunun ortaya çıkmasının ardından "Kahraman" genç en çok konuşulan isim oldu.

Markette çalışan Lassana Bathily, rehine eyleminin başlamasının ardından marketin bodrumuna kaçtı. Kendisi ile birlikte bir grup müşterinin de aşağı kaçtığını gören Bathily onları market dondurucusunun içine soktu. Aralarında bir anne ve bebeğinin de olduğu müşterilerin sayısı şehir meclisi üyesi Malik Yettou'nun verdiği bilgiye göre 7.
Bathily ile röportaj yapan BFM televizyonu kurtulan kişi sayısını 15 olarak duyurdu.
Bathily, dondurucunun fişini çekip bodrumun lambasını kapattıktan sonra içerideki insanlara sakin olmalarını ve orada beklemelerini söyledi. Ardından da ardından yukarı çıktı.

Bathily, yük asansörü ile yukarı çıktıktan sonra market dışına çıktı, polis onu saldırgan zannederek gözaltına alıp sorguladı. Gerçeğin ortaya çıkmasının ardından ise ondan da yardım alarak çalışmasını sürdürdü. Eylemin ardından saldırgan öldürüldükten sonra dondurucudan dışarı çıkan müşterilerin bazıları Bathily'in yanına geldi ve ona teşekkür etti.

Sosyal medyada Müslüman gencin örnek hareketi ile ilgili paylaşılan yorumlarda, düzenlenen saldırılar ile İslam'ın kesinlikle ilişkilendirilmemesi gerektiği belirtilerek "İslamofobi"nin gelişmesine engel olunması gerektiği vurgulandı.