ALMANYA'nın Münster kentinde, görev süresi 12 Eylül 2014 tarihinde bitecek Münster Başkonsolosu Nafi Tosyalı, bölgesinde bulunan sivil toplum kuruşlarına yönelik veda ziyaretlerini hızlandırdı. 4 yıllık görev süresini tamamlayan Başkonsolos Nafi Tosyalı, Almanya'nın Gelsenkirchen kentinde faaliyet gösteren Türk- Alman Yardım Sevenler Derneği (TAYSD)'ne veda ziyaretinde bulundu.
Ziyarette Başkonsolos Nafi Tosyalı'yı, Dernek Başkanı Necmiye Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri dernek binasında ağırladı. Özel bir sofra hazırlayan derneğin kadın kolları, Tosyalı'ya börek, yaprak sarması, pizza ve Türk kahvesi ikram etti.
VEDA GÜNÜNDE ÖZEL PASTA
Dernek yöneticileri ile samimi sohbet eden Başkonsolos Nafi Tosyalı, kendisi için özel olarak hazırlanan ve üzerinde Türk- Alman bayraklarının yanında, "Seni unutmayacağız Nafi Tosyalı" yazısının bulunduğu pastayı kesti. Dernek Başkanı Necmiye Öztürk, 4 yıllık görev süresinde derneğe sunduğu katkılardan ötürü Tosyalı'ya bir teşekkür plaketi verdi.
Veda konuşması yapan Başkonsolos Nafi Tosyalı, şöyle dedi;
"Dört yıl boyunca birlikte çalıştığımız Türk- Alman Yardım Sevenler Derneği'ne veda ziyareti gerçekleştirdim. Şüphesiz derneğin Sayın Başkanı Necmiye Öztürk ve arkadaşları, çok önemli sosyal sorumluluk projelerine imza atıyorlar. Emeklerini ve katkılarını sunuyorlar. 21 öğrenciye burs vererek önemli bir hizmette bulunuyorlar. Başarılarının artarak devam etmesini diliyorum. Görevim bitti ayrılıyorum, ama unutulmayacak dostluklarımız kalıcıdır. İletişim araçlarını kullanarak, kontakta kalacağımıza inanıyorum. Başkan ve tüm yöneticilere teşekkür ediyorum."
TAYSD Başkanı Necmiye Öztürk ise, şöyle konuştu;
"Görev süresinde daima yanımızda olan, her zaman bize destek ve güven veren başkonsolosumuza çok teşekkür ediyorum. Sayın Tosyalı, adeta liderimiz oldu, ayrım yapmadan hepimize konsolosluk kapılarını açtı, herkesin yanaşabileceği ve konuşabileceği bir başkonsolosumuzdu. Bundan sonraki görevinde yolu açık olsun."

FOTOĞRAFLI