ALMANYA'nın Münih kentinde Dilbeste Münih Türk Müziği Korosu, Soma'daki maden ocağı faciasında yaşamını yiterenlerin yakınlarına yardım kapsamında bir konser düzenledi.
Şef Şeref Aydın yönetimindeki 16 kişilik koro konser gelirini Soma için bağışlarken, konsere katılanlardan ayrıca bağış toplandı. Cemal Güneş'in Türkçe ve Almanca olarak sunduğu program Soma'da yaşamını yitirenler için 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı. Konserin düzenlendiği Agora adlı Yunan tavernasını Türk ve Alman konuklar, tıklım tıklım doldurdu. Koro Şefi Şeref Aydın, "Bugün eğlenme değil, Soma'daki kardeşlerimizle dayanışma, onların acılarını paylaşma günüdür. Bugünkü etkinlikle onların yaralarını bir derece de sarabilirsek ne mutlu bize" dedi.
Programda Türk müziğinin güzel örnekleri sunuldu. Genelde ağır parçalardan oluşturulan repertuvarla, koronun yanı sıra Mehmet Eskici, Seher Turan, İlknur Türkkanlı, Serap Taraklılı ve Tuğba Aydın solo eserler seslendirdiler. Sanatçılara enstrümanlarıyla Erdal Yıldırım (Kanun), Cihangir Müsli (Klavye), Önder İntepe (Keman), Boran Taraklılı (Ritm), Cumhur Taşkıner (Ud), Reşat Salman (Ud) ve Metin Can (Klarnet) eşlik etti.

Aİ(GE/İD)  (FOTOĞRAFI)