'KOMMISSAR Pascha' adlı kitabın yazarı, Türk asıllı  yönetmen Su Turhan ikinci kitabı 'Bierleichen'ı Cuma akşamı Münih'te tanıttı.
Turhan, baş karakterinin Münih'te yaşayan ancak İstanbul'da doğan bir Bavyera-Türkü komiser Zeki Demirbilek olduğunu söyledi. Turhan, şöyle dedi:
"Elbette biraz da benim gibi. Bavyera ve Türk kültürün arasında birkaç benzerlik olduğunu düşünüyorum. Zeki, İstanbul'da doğdu ve 12 yaşında ailesi ile beraber çalışmaya Almanya'ya gelmiş. Türk olduğu halde Alman gibi yaşıyor; bira içiyor ve Alman kültürüne uygun bir şekilde hayatını çiziyor." 
Turhan, Türkiye'deki çalışma hedefi ile ilgili soru üzerine şöyle dedi:
"İstanbul Fatih'te doğdum ve iki yaşında Almanya'ya geldim. Almanca yazdığım için Türkiye'de çalışmak zor olacak. Ancak, film de yapıyorum ve yönetmen olarak İstanbul'da belki çalışırım ileride. İstanbul'u çok özlüyorum, ancak çocuklarım ve ailem burada. Her zaman İstanbul'a gitmek isterim, orada doğdum için kalbim beni oraya çekiyor. Ben New York ve İtalya'da çalıştım, ama Münih benim ilk şehrimdir."
Turhan, kendi projeler ile ilgili, şöyle devam etti:
"Ayla filmim Almanya, Türkiye ve İsrael'de sinemalarda gösterildi ve şu anda Zeki Demirbilek sırasının üçüncü kitabını yazıyorum. Yayınevi bulmadığımız için kitabım Türkçeye çevrilemedi, bundan dolayı üzgünüm. Annem de bana kızıyor, oğlum neden Türkçe yazmıyorsun diye. Ancak Türkçem zayıf olduğu için Almanca yazıyorum." 
SU TURHAN KİMDİR?
Turhan 1966'da İstanbul'da doğdu. Münih LMU Üniversitesi'nde Alman edebiyatı okudu. Yönetmen ve reji asistanı olarak çeşitli film projelerinde çalıştı. 1998 yılında 'Der Schlüssel' ile ilk kısa filminin senaryosunu yazdı. İkinci senaryosu 'Gone Underground' ile Fransa, Almanya ve İspanya'da ödüller kazandı. "Ayla" filmi uluslararası izleyici ödülleri aldı.