DİYANET İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Güney Bavyera Eyalet Birliği yemekli bir tanıtım yaptı.
Mehmet Akif Camii Konferans Salonu'ndaki tanıtıma çok sayıda Türk ve Alman medya temsilcisi katıldı. Birlik 2'nci Başkanı Aykan İnan’ın sunum yaptığı tanıtımda Münih Başkonsolosu Hidayet Eriş bir konuşma yaptı. Başkonsolos Eriş, Münih’te Bülent Kullukçu’ya ait sanat galerisinde sözde Ermeni soykırımını ele alan ve 3 gün sürecek  sanat etkinliğinden duyulan rahatsızlığı dile getirdi. Eriş, "“Bizleri rencide edici bu etkinliğe karşı Türk sivil toplum kuruluş temsilcilerinin demokratik çerçevede kalma koşuluyla barışçıl olarak tepkilerini dile getirmelerini umuyoruz" diye konuştu.
Münih Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi ve Birliğin Dini Danışma Kurulu Başkanı Kuddusi Uysal ise, "Camiler sadece namaz kılınan yerler değil, aynı zamanda birer eğitim yuvalarıdır" dedi.
Birlik Taşkanı Oğuz Taşdelen de ırkçılığa karşı mücadele daha etkin çalışmalar yapılması gerektiğini vurguladı. Taşdelen, Birlik olarak Bavyera eyaletinde din dersleri verme konusunda hükümete önümüzdeki hafta başvuruda bulunacaklarını belirtti. Birliğin kadınlar kolu başkanı Nurgül İnan ve Gençlik Birliği Başkanı Barış Bilen alanlarındaki faaliyetleri ve programları tanıttı.
Tanıtımda konuklara, Erzurum yöre çorbası, Kayseri mantısı ve karnıyarıktan oluşan bir menü sunuldu. 2009 yılında kurulan Birlik, eyalette bünyesindeki 90 DİTİB derneğiyle 75 bin Müslüman’ı temsil ediyor.

Aİ(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)