ALMANYA'nın Münih kentinde oturan yaklaşık 100 bin Müslüman nihayet bir camiye kavuşuyor. Yıllardan bu yana tartışılan cami yeri konusu sonunda karara bağlandı.
Münih Belediyesi, kent yönetimindeki tüm partilerin desteğini alan Münih İslam Forum (MİF) adlı kuruluşa iki arsayı cami yapımı için teklif etti. Forum Başkanı Benjamin İdriz belediyenin teklif ettiği iki arsadan Dachauer Caddesi 110 numaradaki 3 bin 270 metrekarelik alanı cami yapımı için kararlaştırdıklarını açıkladı.
"MÜSLÜMANLARIN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ”
Şehir merkezindeki yeni arsaya içinde cami, kültür merkezi ve değişik sosyal tesislerin bulunacağı bir külliye inşa edeceklerini söyleyen Benjamin İdriz, şöyle dedi:
"Fark gözetmeden tüm insanlarımıza açık olacak bu caminin yapımına 2016 yılında başlamayı umuyoruz. Tabii ki bu dev proje için Müslümanların desteğini bekliyoruz. Hayırsever insanlarımız bağış yaparak bu kutsal yapıya katkıda bulunabilirler."
Diyanet Türk İslam Merkezi DİTİM Eski Başkanı Recep Dereli ise tüm Türklerin yeni cami projesine sahip çıkmasını isterken, "Bu caminin mevcut kitlelerin ibadet ettiği yerlere etkisi olmayacaktır, aksine güzel Münih şehrimizin ihtiyacını giderecek bir cami projesi olacaktır" diye konuştu.

Aİ(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)