ALMANYA'nın Münih kentinde yapılan yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD)'den Dieter Reiter yemin ederek görevine başladı.
Reiter ile birlikte ilk kez Belediye Meclisi’ne seçilen Türkiye kökenli üyeler Cumali Naz (SPD) ve Çetin Cihaner (Sol Parti) eski belediye sarayında düzenlenen toplu törenle yemin etti. 21 yıl görev yapan eski Büyükşehir Belediye Başkanı Christian Ude’den başkanlık kolyesini alan Dieter Reiter yaptığı ilk konuşmasında “Biz Münihliler tüm dünyaya açık ve kim nerede doğmuşsa, nereden gelmişse fark etmez, ona toleranslı insanlarız” dedi. Dieter Reiter Türk seçmenlerine teşekkür ederek “Tüm Türk hemşehrilerimizin her zaman başımızın üstünde yeri vardır. Münih’teki başarılı uyum politikamızı şekillendirmede onların desteğini bekliyorum. Birbirimiz için önemli olan konuları karşılıklı olarak konuşmalıyız” diye konuştu.
Belediye Meclisi’ne seçilen Cumali Naz ise Dieter Reiter ile yeni bir dönemin başladığını söyleyerek “Önümüzdeki 6 yıl için çok önemli hedefleri önüme koydum. Özellikle Türk kökenli, göçmen kökenli vatandaşlarımızın eğitim, konut, yaşlılarımıza yönelik projeler gibi konularda önemli çalışmalar yapmak için bu göreve geldim” dedi.

Aİ(GE/İD) (FOTOĞRAFLI)