ALMANYA'nın Münih kentinde, yerel seçimlerde Münih Belediye Meclisi üyeliğine üç Türkiye kökenli üye seçildi. Belediye Meclisi’ne 26 üye gönderebilen Sosyal Demokrat Parti (SPD)’in listesinden 9. sırada aday olan Cumali Naz, 17 bin 434 oy alarak altıncı sıraya yükselerek seçildi. Aynı partiden Ender Beyhan–Bilgin ve Nükhet Kıvran ise seçilemedi.
Belediye meclisine 26 üye sokabilen Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) listesinden Serdar Duran ve Hüseyin Mestan da belediye meclisine girmeyi başaramadılar.
Yeşiller Partisi’nden Gülseren Demirel ise 15 bin 570 oyla 3. sıradan 2. sıraya yükselerek bir kez daha belediye meclisine seçildi. Yeşiller belediye meclisine toplam 13 üye soktu.
Sol Parti’nin meclise seçilebilen iki üyesinden biri Çetin Oraner oldu. Bu partinin 42. sıradaki adayı Oğuz Lüle, 21. sıraya yükselmesine rağmen seçilemedi.
Meclise tek bir aday sokabilen Korsan Parti’den 5. sıradaki Ali Yalpı da seçilemedi. Kesin seçim sonuçlarının açıklanmasının mektupla kullanılan oyların sayımları nedeniyle salı akşamına kadar sürebileceği belirtildi.

Aİ(SS)