ALMANYA'nın Münih kentinde, 25'inci kez Türk filmlerini Münihli sinemaseverlerle buluşturan Münih Türk Film Günleri, Courtyard by Marriott München City Ost Otel'de düzenlenen galayla sona erdi. Çok sayıda davetlinin katıldığı gala gecesinde, 1989 yılında Türk ve Alman sinemaseverlerin birlikte kurduğu Münih Sinema Türk Film Merkezi’nin 25'inci yılı kutlandı.
Kutlamada, Münih Sinema Türk Film Merkezi’nin ilk kurucularının katıldığı bir açık oturum düzenlendi. Margit Lindner’in yönettiği açık oturumda kuruculardan Erman Okay, Thomas Balkenhol ve Reyhan Eroğlu kuruluş yıllarında yaşadıkları zorlukları ve trajikomik anıları anlattı. Gecenin sürprizi ise, ilk Türk Film Günleri'nde sahne alan Türk ve Yunan müzisyenlerden oluşan 'Kalimerhaba' müzik grubunun Türkçe ve Yunanca parçalardan oluşan bir konser vermesi oldu. Otelin tüm duvarlarının Yılmaz Güney, Neriman Köksal ve Ayhan Işık gibi Türk sinemasının unutulmaz sanatçılarının isimlerini taşıyan cadde levhalarıyla donatılması da konuklara duygulu anlar yaşattı. 9 gün süren ve Yeşim Ustaoğlu’nun 'Araf' filmiyle başlayan 25'inci Münih Türk Film Günleri’nde Gasteig Kültür Merkezi’nde 5'i belgesel olmak üzere toplam 17 film gösterildi. Film festivalinde ayrıca Tuncer Kurtiz ve Zeki Ökten anıldı. Etkinlikte Yılmaz Güney’in senaryosunu yazdığı 'Sürü' filmi ile Kurtiz’in acımasız yargıç rolündeki 'Hoşçakal Yarın' filmleri izleyiciyle buluştu.
Etkinlik boyunca Yeşim Ustaoğlu, Can Candan, Atalay Taşdiken, İpek Türktan, Gökhan Horzum, Ercan Kesal, Metin Avdaç, Cüneyt Kaya, ve Perihan Bayraktar Münihli sinemaseverlerle buluşup, açık oturumlara katıldı.

Aİ(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)