ALMANYA'nın en yakışıklı erkeğinin belirlendiği Mr. World Germany yarışmasında 23 yaşındaki Yasin Bozkurt birinci seçilirken, 30 yaşındaki Mahmut Karaton, 'Mister Model Universe' unvanını kazandı.
Köln kentinde düzenlenen Mr. World Germany yarışmasını Yasin Bozkurt kazandı. Diamonds'da Emmi-Nail sponsorluğunda düzenlenen yarışmaya katılan ikinci Türk aday Mahmut Karaton ise, Mister Model Universe özel ödülünü aldı. Yarışmaya katılan 16 kişi arasında yer alan iki Türk kökenli adayın aileleri büyük sevinç yaşadı. Birinci seçilen Yasin Bozkurt, uluslararası yarışmalarda Almanya'yı temsil etme hakkı kazandı. Yasin Bozkurt daha önce de, Alman Pro7 televizyonunda düzenlenen yarışmada dünyaca ünlü futbolcu Ronaldo'ya benzerliğiyle eyaletin en yakışıklısı seçilmişti. Yasin Bozkurt, şunları söyledi:
"GURURLUYUM"
"Bugün hayatımın en güzel günü. Daha önce de birincilikler kazandım ama Almanya'nın en yakışıklısı seçilmek beni çok duygulandırdı. Almanya'da yaşayan Türkler, ailem ve kendi adıma çok gururluyum. Bundan sonra da Almanya adına katılacağım uluslararası yarışmalarda aynı zamanda Türkiye'yi de temsil edeceğim."
Mister Model Universe seçilen Mahmut Karaton ise, “Hedefime ulaştığım için çok mutluyum. Yarışmaya iki Türk katıldık ve ikimiz de hedefimize ulaştık” dedi.

MZ(AÖ/İD)