Siyamend KAÇMAZ / MOSKOVA, () - MOSKOVA Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, metroda meydana gelen ve birçok kişinin ölümüne yolaçan kaza nedeniyle 16 Temmuz Çarşamba günü yas ilan edileceğini bildirdi. Belediye Başkanı kazanın meydana geldiği hattın ulaşıma en erken 2 gün sonra açılabileceğini söyledi.

Sobyanin, "Maalesef, kazanın yaşandığı metro hattının ulaşıma hemen açılması imkansız. Elimizdeki verilere göre, bu hattın yeniden çalışması için 2 güne ihtiyacımız var" diye konuştu. Kazanın nedeni belirlendikten sonra suçu olan herkesin cezasını çekeceğini söyleyen Sobyanin, "Şimdilik kazanın sonuçlarını gidermeye ve yolcular için özel otobüs seferleri başlatmaya çalışacağız" ifadesini kullandı.

Öte yandan, Belediye Başkan Yardımcısı Petr Biryukov, hayatını kaybeden tüm yolcuların ilk vagonda bulunduklarını ve makinistin hastanede tedavi gördüğünü dile getirdi.

Bugün sabah saatlerinde Arbatsko-Pokrovskaya metro hattında 3 vagonun raydan çıkması sonucunda 20 kişi hayatını kaybetmişti. Ria Novosti'ye yapılan açıklamalarda, "20 kişi hayatını kaybetti, 160 kişi yaralandı, bunlardan 127'si hastaneye kaldırıldı.