MİTROVİÇA'nın kuzeyinde bugün çok sayıda kişi öğle saatlerinde İbre Köprüsü'ne kadar yürüyüş düzenleyerek seçimlere karşı sloganlar atarken, Brüksel’de Belgrad ile Priştine arasında varılan anlaşmayı protesto etti.
Kosova’da 3 Kasım yerel seçimlerine sayılı günler kalmasına karşın, Mitroviça’nın Sırp bölümünde, seçimlerin boykot edilmesi için, Sırp Sivil Toplum Örgütleri protesto gösterisi düzenledi. Yaklaşık 1000 Kosovalı Sırp ellerinde, 'Kosova –Sırbistan’dır', 'Seçimlere Hayır' yazılı pankart ve Sırbistan bayraklarıyla İbre Köprüsü önünde toplandı. Burada konuşma yapan eski milletvekili Dragişa Cokoviç, 3 Kasım yerel seçimlerine Sırplar'ın da katılması konusunda başbakanlar Daçiç ve Taçi’nin anlaşmaya varmasına karşın, bunu tanımadıklarını belirterek, "3 Kasım seçimleri kuzeyde iflas edecektir, çünkü Sırplar ülkelerine karşı oy kullanacak kadar ihanetçi değildir" dedi.
Mitroviça Belediyesi müdürlerinden Vladimir Rakiç ise, 3 Kasım’da Sırplar'ın seçimlere çıkması için Daçiç’in baskılarının işe yaramayacağını vurgularken, bu tarihten sonra Kuzeyde Sırp Özerk Bölgesini ilan edeceklerini ifade etti. Rakiç, 3 Kasım yerel seçimlerinin boykot edilmesi çağrısında bulundu. Protesto, seçimlere karşı sloganlar atılarak ve Brüksel’de Belgrad ile Priştine arasında varılan anlaşmanın onlar için geçersiz olduğunu dille getirdi.
Kuzeydeki protestoyu Sırbistan Başbakanı İvica Daçiç ve Kosova Başbakanı Haşim Taçi sert bir dille kınadı.

TK(AÖ/İD)