Turan KASAP /PRİŞTİNE (Kosova), () - MITROVIÇA'yı iki bölüme ayıran ve serbest dolaşımı engelleyen barikat bu sabah kaldırılmasına rağmen, 200 kişilik bir Sırp grubu öğleden sonra yine barikatlar yerleştirdi.

Sırp güçleri tarafından 2011 yıllında Mitroviça'da İbre Nehri üzerinde kurulan barikat, bu sabah saat 05.00 sularında kiş makineleriyle kaldırıldı. Barikatın kaldırılması yaklaşık dört saat sürdü. Barikatın kaldırılmasında hazır bulunan çok sayıda Kosova Polisi ve İtalyan ekibi de vatandaşların olay yerine yaklaşmasına izin vermedi. Barikatın kaldırılmasıyla Mitoviça'nın iki yakası birleşmiş oldu. Serbest ulaşım da rahatlıkla yapılmaya başladı.

Bugün öğleden sonra 200 kişilik bir Sırp grubu aynı noktaya kamyonlarla gelerek yeniden barikatlar yerleştirdi. Beton saksılardan oluşan barikatlara Sırplar çiçek de koydu. Eylemin, Kuzey Mitroviça Belediye Başkanı Goran Rakiç'in girişimi ile yapıldığı açıklandı. Barikadın yeniden konulmasını kenardan izliyen Barış Gücü askerlerinin bu eylemi engelemediği görüldü. Bu gelişmeler Kosova'da tansiyonu yükseltti.