ALMANYA'da Bavyera Eyalet Milletvekili Arif Taşdelen (SPD), DİTİB Fürth ve Hüma derneklerin temsilcileriyle birlikte Zirndorf'taki Mülteci Kampı’ndaki çocuk eğitim merkezini ziyaret etti.
Kampta yetkililerden bilgi alan Taşdelen, 600 kişilik kapasitesine rağmen binden fazla mültecinin kaldığını bildirdi. Bavyera Eyalet Hükumeti'ni eleştiren Taşdelen, "Kamptaki mültecilerin kalış koşullarının beklenildiği gibi son aylarda giderek kötüleşmesine rağmen, Bavyera hükümetinden koşulları iyileştirecek adımlar atılmamıştır" dedi. Kamptaki görevlilerin de zor çalışma koşullarına dikkat çeken Taşdelen, acilen yeni kampların açılmasının gerekliliğini vurguladı. Kampta kalan çocukların daha küçük yaşta savaş ve sürgün gibi çok kötü olaylar yaşadıklarını belirten Taşdelen, şöyle konuştu:
"Ziyaretimizle aynı zamanda onlara yaşadıkları acıları birkaç saatliğine de olsa unutturmak, onları sevindirmek istedik ve Ramazan Bayramını tüm çocuklarla beraber kutladık."
Kampa, DİTİB Fürth ve Hüma Derneği ve bölgedeki bazı firmaların desteğiyle 700'ün  üzerinde oyuncak, boyama malzemesi ve üzerinde 'Almanya’ya hoş geldiniz' yazılı  pasta hediye etti. Taşdelen ve beraberinde heyet mültecilere ayrıca değişik yiyecekler, Türk çayı, çaydanlıklar ve çay bardakları hediye etti. Arif Taşdelen, "Bizi en çok sevindiren o küçük çocukların gülücükleri oldu" dedi.

FOTOĞRAFLI