İNGİLTERE'nin başkenti Londra'da bulunan Türkiye Politika ve Araştırma Merkezi'nin (Centre for Policy and Research on Turkey) davetlisi olarak Londra'ya gelen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 'Türkiye'de Milli Devlet Krizi: Yeni Senaryolar, Sorunlar ve Mücadele Gündemi' konulu yemekli toplantıda konuştu. Vural, "Biz sosyal bütünleşmeden yanayız. Türk milleti bu coğrafyaya geldiği zaman, hiçbir etnik yapıyı yok etmemiş, göçe zorlamamıştır. Savaş zamanları dışındaki tedbirlerin dışında" dedi.  Figen Kaynak, bunun üzerine "Bu söyledikleriniz doğru değil. Evet yaptınız 20, 30 yıl önce göçe zorladınız. Cennet vatanımız oradayken, bizler neden buradayız?" diyerek Vural'a tepki gösterdi. 
Vural, 'Türkiye'de Milli Devlet Krizi: Yeni Senaryolar, Sorunlar ve Mücadele Gündemi' konulu konferansı sırasında sözlerini bölerek müdahale eden Figen Kaynak'ın tepkisi üzerine Diyarbakır doğumlu olduğunu hatırlatırken, bu konuda hiç kimsenin Türk milletine haksızlık yapmaması, herkesin Türk milletinin kadrini bilmesi gerektiğini söyledi. Protestocu kadının Vural'a "Öyle bir ahdederim ki evlatlarınızdan hayır göremezsiniz ve buradan sağ çıkamazsınız" sözleri üzerine ortam daha gerginleşirken diğer katılımcılar protestocuyu restorandan çıkarmaya çalıştı.  Vural, bu müdahale üzerine şöyle dedi:
"Türk milletini kimse bölemeyecektir. Askerimize, polisimize kurşun sıkanlar, Doğu ve Güneydoğu'da mezralarda Kürt kökenli kardeşlerimizi öldüren PKK, Kürt kökenli insanların temsilcisi değildir. PKK bölücü terör örgütüdür. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır." 
Kadın protestocu Kaynak, Vural'ın sözleri üzerine "Bu ülkeyi terk edeceksin, bir daha bu ülkeye giremezsin" dedi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Restoranda çevredekilere de bağırarak müdahalelerde bulunmaya çalışan kadına, "Yedi düvel gelse beni tehdit edemez, dünyanın her yerinde bu milletin hakkını, hukukunu koruyacak irademizi kullanırız" diye yanıt verdi. 
Vural'ın konuşmasını bölerek ortamı geren kadına restorandakiler de tepki gösterdi. Restorandakiler, kadına "Terbiyesiz, Çık dışarı" diye seslendi. Kadın yanındakilerce dışarı çıkarıldı.