Menbiç IŞİD'den Temizlendi
ABD destekli Suriye Arap Koalisyonu (SAK) vePKK'nın Suriye uzantısı PYD, Halep'in kuzeyinde IŞİD kontrolündeki Menbiç ilçesini ele geçirdi.

IŞİD militanları, Suriye'nin Halep ilinin kuzeyindeki ilçede, ellerindeki son yerleşim yeri Sirb mahallesinden çekilerek, canlı kalkan olarak kullandıkları 500 kadar sivil ile kuzeyde Türkiye sınırındaki Cerablus ilçesine yöneldi. Kaçmak isteyen bazı sivillere IŞİD militanları ateş açarken ölü ve yaralı sayısına ilişkin bilgi alınamadı.
SALDIRIDA 20'DEN FAZLA KİŞİ ÖLDÜ

SAK ve PYD operasyonunu destekleyen koalisyon uçakları da ilçeden bir arada çıkan militanları ve sivilleri hedef alırken, saldırıda 20'den fazla kişi öldü.

SAK ve PYD güçleri, IŞİD kontrolündeki Menbiç'e yönelik operasyonu geçen mayıs ayının sonunda başlatmıştı. Fırat'ın batısından ilerleyerek çok sayıda köyü ve beldeyi ele geçiren gruplar, ilçeyi 2 aydır kuşatma altında tutuyordu.
IŞİD, 2014'ÜN BAŞINDA ELE GEÇİRMİŞTİ

IŞİD, Suriyeli muhaliflerin elindeki Münbiç ilçesinin denetimini 2014 yılının başında ele geçirmişti.

SAK, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin öncülük ettiği Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) çatısı altında yer alıyor.
ABD TÜRKİYE'YE GÜVENCE VERMİŞTİ

ABD yönetimi, Fırat'ın batısındaki Menbiç ilçesinin IŞİD'den alınmasının ardından operasyonlara katılan PYD militanlarının burayı terk edeceğine dair Türkiye'ye güvence vermişti.