Faruk ZABCI/LONDRA, () - HALKLA ilişkiler uzmanı Max Clifford genç kızlara 8 cinsel taciz suçlamasından çıktığı mahkeme tarafından suçlu bulundu ve cuma günü cezası açıklandığında milyoner Clifford'ın hapse gideceği bildirildi.
Şöhret vaad ederek The Sun gazetesi, manşetten utanç içindeki PR uzmanının ilk Max Factor'den Simon Cowell'in işine son vereceğini ileri sürerken, Max Clifford'un James Bond filminde rol sözü verdiği bir kız kurbanının nasıl bürosunda cinsel tacize uğradığını anlatmasına yer verdi. Saldırıya uğradığı sırada 17 yaşında olan kız kurban, 71 yaşındaki Halkla İlişkiler uzmanının kendisine yaptıklarını anlattı.
'Öp ve Hücre' başlıklı haberinde The Sun, eski genç model kızın tanıklığının Max Clifford'un suçlu bulunmasında rolü olduğuna dikkat çekti. Max Clifford'un şöhret vaat ederek kandırıp bürosunda seks yaptığı genç kadın, "Şimdi dünya Max Clifford'un nasıl bir insan olduğunu biliyor. O insanları kullanan bir canavar. Genç kadınlardan her istediğini alabileceğini sandı. En sonunda sergilenmesinden çok memnunun" diye konuştu. En genci 15 yaşında olan 4 kıza 1977-85 yıllarında cinzel tacizde bulunduğu anlaşılan Max Clifford'un 17 yaşındaki kurbanına James Bond'un Octopussy filminde rol vaat ettiği öğrenildi. Müşteri listesinde Simon Cowelş, Muhammed Ali, Jade Goody gibi tanınmış isimlerin bulunduğu Max Clifford, Londra'daki Southwark Asliye Ceza Mahkemesi'nde jüri tarafından 8 suçlamadan suçlu bulunduktan sonra mahkeme önünde bekleyen basın mensuplarına açıklama yapmasının sakıncalı olduğunu söyleyerek soruları yanıtlamadı.

FZ(SS)