MAKEDON polisi yürüttüğü operasyonla Makedonya Müzesi'nden çok sayıda tarihi eserin çalındığını tespit ederek müze çalışanlarından 7 kişiyi gözaltına aldı.
İçişleri Bakanı Gordana Yankuloska, gözaltına alınan müze çalışanlarının iş yerleri ve evlerinde yapılan aramalarda farklı bölümlerde gizlenmiş toplam 29 bin 472 sikke bulunduğunu açıkladı. Yankuloska, soruşturmanın devam ettiğini ve daha çok sayıda kaybolan değerli eserlerin bulunması için çalışmaların sürdüğünü söyledi.
Yürütülen soruşturma kapsamında keramik, gümüş, bronz ve odundan yapılmış çok sayıda tarihi eserin Makedonya Müzesi'nden kaybolduğu ortaya çıktı. Bazı tarihi eserlerle ilgili sahte belgelerin ortaya çıktığı da açıklandı. Sahte sikkelerin yapımında müze çalışanlarından başka bir kuyumcunun da bu işe karıştığı anlaşıldı.
Makedonya’nın başkenti Üsküp’te bulunan Makedonya Müzesi’nden sonra Ohri kasabasında bulunan müzede de çok sayıda eserin kaybolduğu tespit edildi. Soruşturmanın raha kapsamlı yapılması gerekçesiyle müze polis tarafından ziyaretçiye kapatıldı.

ES(AÖ/İD)