Temel Elcivan-DUİSBURG/ - ALMANYA’da seçim bölgesi olan Duisburg şehrinde dün bir iftar programına katılan Sosyal Demokrat Parti (SPD) Federal Milletvekili Mahmut Özdemir, önceki gün Alman parlamentosunda oylanan çifte vatandaşlıkla ilgili olarak, “Opsiyon modeli'nin kalkması, ilerisi için önemli bir adımdır” dedi.

Duisburg şehrinde, Duisburg ve Çevresi Türk İşadamları Derneği (TIAD)'in dün akşam verdiği iftar yemeğine davetli olarak katılan Sosyal Demokrat Parti (SPD) Federal Milletvekili Mahmut Özdemir, perşembe günü Alman parlamentosunda oylanan çifte vatandaşlık hakkında 'ya açıklamalarda bulundu. “Sıcağı sıcağına Berlin'den geliyorum” diyen Mahmut Özdemir, perşembe günü parlamentoda oylanan ve Almanya'da doğan gençlere çifte vatandaşlık yolunu açan yasa hakkında şunları söyledi:

“Yasayı, özel isimli kartlarla kullandığımız oylarla onadık. Biz sosyal demokratlar olarak, opsiyon modeli'nin kalkması, ilerisi için önemli bir adım olarak algılıyoruz. CDU/CSU'nun tutumları belli olduğu için, her parti birer adım atarak ortada buluştuk. Elbette SPD olarak bizim istediğimiz bu değildi. Gençler için opsiyon modelin kalkması önemli. Ama bizim asıl istediğimiz, göçün ilk yıllarında Almanya'ya gelen ve bu ülkenin ekonomisine katkı sunan, burayı yurt edinerek torun sahibi olan vatandaşlara da, çifte vatandaşlık hakkının verilmesidir. Almanya'yı yurt kabul eden Türk vatandaşlarına, bu hakkın verilmesi için çalışacağız. İnşallah bunu da 2017'den sonra başaracağız“.

Mahmut Özdemir, “Almanya'da yaşayan Türk vatandaşların çifte vatandaşlık taleplerini, gelecek dönemde de parti olarak savunacağız ve gelecek hükumetler içinde mutlaka koalisyon kontratlarına yine şart koşacağız“ dedi.