ALMANYA’nın Münih kentinde, sosyal medya üzerinden genç kızlara cinsel tacizde bulunan 21 yaşındaki sanığa mahkeme tarafından 6 ay Facebook ve Whatsapp’a girmeme cezası verildi. Mahkeme, sanığın bu süre içerisinde gizlice Facebook’a girmesi durumunda iki yıl gençlik cezasına mahkum edilmesine de hükmetti. 
Sanık, kızlara Facebook ve Whatsapp üzerinden çıplak fotoğraflarını göndermeleri konusunda şantaj yaptarken, bunları internet üzerinden yaydığı gerekçesiyle yargıç karşısına çıkarıldı. 2011 yılından bu yana Facebook kullanan M.T.'nin daha önce de 6 genç kıza karşı bu tür eylemler yaptığı gerekçesiyle ihtar aldığı belirtildi.
Son olarak 17 yaşındaki bir kızı tehdit edip, kamera karşısında kendi kendine tatmine zorlayan şüpheli, çekim yapıp görüntüleri internette yayınladı. Yayınlanan görüntülerin oturduğu kasabada kendisini tanıyan herkes tarafından görülmesinden sonra psikolojik bunalıma giren genç kızın ailesinin şikayeti üzerine şüpheli yakalandı. Sanığın diğer bir olayda bir genç kızın çıplak fotoğraflarının üzerine gamalı haç çizip, yabancı düşmanı içerikli yazılarla internette yayınladığı saptandı. Mahkeme, sanığın olayda zarar gören kızlara 1500’er Euro tazminat ödemesine de hükmetti.

Aİ(AÖ/İD)