Mesut ZEYREK/VELBERT, () - ALMANYA'da şiddet gördüğü iddiasıyla İsmail ve Müberra Oral çiftinden alınan ve koruyucu bir aileye verilen 5 aylık Muhammet bebeğin, mahkeme tekrar ailesine teslim edilmesine karar verdi. Kararın ardından Oral çifti ve yakınları adliye çıkışında büyük sevinç yaşadı.
Amanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti Velbert kentinde, rahatsızlandığı için hastaneye götürülen 5 aylık Muhammet'in, doktorların şiddet gördüğünü iddia etmesi üzerine, Gençlik Dairesi tarafından İsmail ve Müberra Oral çiftinden alınarak koruyucu bir aileye verilmişti. Yaşananların ardından Oral çifti büyük üzüntü yaşarken, Umut Yıldızı Derneği tarafından Muhammet'in geri alınabilmesi için Almanya çapında protesto çağrısı yapılmış ve yaklaşık 10 bin kişi sokağa dökülerek karar protesto edilmişti.
MUTLULUĞUMUZ TARİF EDİLEMEZ
Dün yapılan duruşmada mahkeme, koruyucu aileye verilen 5 aylık Muhammet bebeğin tekrar ailesine teslim edilmesine karar verdi.
Adliye çıkışında açıklama yapan baba İsmail Oral, "Allah hiç kimseyi evladından ayırmasın, tarif edilemez çok büyük bir acı. Evladımıza kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz, bu acıyı yasamasaydık anlayamazdık. Bu konuda vatandaşlarımız duyarlı davranmaları ve bunun herkesin başına gelebileceğini düşünerek hareket etmelerini tavsiye eder, ayrıca Umut Yıldızı Derneğine teşekkür ediyoruz, bilinçli destek çok önemli" dedi.
MAHKEME SÜRECİ DEVAM EDİYOR
Duruşmada Oral ailesini yalnız bırakmayan Umut Yıldızı Derneği Başkanı Kamil Altay, mahkeme sürecinin devam ettiğini belirterek "Muhammet bebeğin rahatsızlığı ciddiyetini koruyor. Mahkeme Muhammet bebeğin ailesine verilmesini gençlik dairesi tarafından aileye pedagojik destek verilmesini ve bilirkişi raporuna karar verdi. Bu karar istediğimiz ve beklediğimiz karardı. Umarız gençlik dairesi aile bütünlüğünü sağlar ve bu sorunu problem haline dönüştürmez. Ailenin yeniden birlikteliği bizim en büyük mutluluğumuz ve gururumuzdur. Biz Umut Yıldızı Derneği ekibi olarak bize destek veren başta basın olmak üzere UETD, Milli Görüş, DİTİB, Şems Vakfına ve Anadolu kültür federasyonuna teşekkür ederiz" diye konuştu.
KUTLAMA YAPILACAK
Muhammet'in eve dönüşü, Umut Yıldızı Derneği'nin 22 Haziran'da Ratingen Pırlanta Düğün salonunda düzenleceği eğlencede kutlanacağı duyuruldu.

MZ(SS) (FOTOĞRAFLI)