Macaristan, Türkiye Anlaşmadan Cayarsa Diye Sınıra İkinci Tel Örgüyü Çekecek
Macaristan Başbakanı Viktor Orban, ülkesinin güneyinde Sırbistan üzerinden yeni bir mülteci akınını önlemek için sınıra ikinci bir sıra tel örgü çekeceklerini söyledi. Orban, birinci tel örgünün yanına çekilecek olan ikinci sıra engelin, eğer Türkiye mülteci politikasını değiştirirse Macaristan'ın savunmasını güçlendirmek için yapılacağını belirtti.
TEKNİK PLANLAMA SÜRÜYOR
Reuters'ın aktardığı habere göre, radyoda yaptığı konuşmada böyle bir durumda yüz binlerce mültecinin Macaristan sınırına dayanacağını savunan en Orban, "Geçen yıl inşa edilen savunma hattının yanına daha sağlam bir savunma sistemi yapılması için teknik planlama sürüyor." dedi.
Türkiye ile Avrupa Birliği arasında varılan mülteci geri kabul anlaşmasının bozulması olasılığına karşı hazırlanmaları gerektiğini söyleyen Orban, "Eğer iyilikle olmazsa mültecileri zorla durdurmamız gerekebilir ve bunu yaparız." dedi.
Macaristan'ın Sırbistan ve Hırvatistan sınırlarına döşediği jiletli tel örgü tipi engeller bu ülkeye giren mülteci sayısını büyük ölçüde azaltmıştı.