TÜRKİYE'nin yeni Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar, büyükelçilik rezidansında düzenlen törenle yeni görevine başladı.

Londra Büyükelçiliği ikametgahında düzenlenen tören ile Belfast Fahri Konsolosu olarak atanan Robert David Stewart Campbell ve Cardiff Fahri Konsolosu olarak atanan Charles Robert Vincent Norris de yeni görevlerine başladılar.

Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz'ün ev sahipliği yaptığı törene, Londra'nın yeni Türkiye Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar ve Cardiff ile Belfast Fahri Konsolosları'nın yanı sıra Büyükelçilik yetkilileri, Londra'da faaliyet gösteren Türk Dernekleri ve Sivil Toplum Örgütleri'nin temsilcileri ile Türk işadamları ve basın mensupları katıldı.

FAHRİ KONSOLOSLAR GÖREVE BAŞLADI

Törende Büyükelçi Çeviköz, Kuzey İrlanda'nın başkenti Belfast'ın Fahri Konsolosu olarak atanan Robert David Dteward Campell ile Galler'in başkenti Cardiff'in Fahri Konsolosu olarak atanan Charles Robert Vincent Norris'i yeni görevlerinde başarılar diledi.

Büyükelçi Çeviköz, törende ayrıca geçtiğimiz hafta görevine başlayan Türkiye'nin yeni Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar'ı tanıttı. Yorulmazlar ile Dışişleri Bakanlığı'nda yaklaşık 5 yıl birlikte çalıştıklarını hatırlayan Çeviköz, "Türk toplumu, Türk diplomatik misyonu ve Türk basını adına yeni Başkonsolosa 'hoşgeldiniz'" dedi.

Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar ise törende yaptığı konuşmada, şeffaf ve ulaşılabilir bir Konsolosluk hedeflediklerini belirterek İngiltere'deki Türk toplumundan kendilerine güven duymalarını istediklerini vurguladı. Yorulmazlar, "Vatandaşlarımızla barışık bir devlet olarak hizmet verme amacındayız. Gönlümüz ve kapımız Türk toplumunun tüm kesimlerine açık" diye konuştu.

'ya konuşan Başkonsolos Yorulmazlar, Türk toplumunun İngiltere'de güçlü bir varlığa sahip olduğunu ifade ederek bu varlığı en iyi bir şekilde kullanıp buradaki gerek Türk vatandaşlarının bu ülkedelk haklarının kullanılması gerekse ülkemizin buradaki varlığının güçlendirilmesi açısından çok iyi şeyler yapacaklarını kaydetti.

İngiltere'deki Türk toplumuna hizmetleri ile ilgili olarak iki öncelikli amacının olduğunu belirten Yorulmazlar, Türk toplumunun sosyal ve ekonomik yapı içersinde en iyi şekilde temsil edilmesinin sağlanması, göç konusunda vatandaşların haklarının takip edilmesi ve İngiliz makamlarına iletilmesinin birinci amaçları olduğunu belirtti. Başkonsolos, ikinci olarak da Türk toplumu ile iletişimde sosyal medyayı ve interneyi kullanmaya ağırlık vereceklerini söyledi. "Vatandaşlarımızdan Konsolosluğun internet ve sosyal medyada yaptıkları çalışmaları yakından takip etmelerini rica ediyorum" diyen Yorulmazlar "Konsolosluğa Twitter ve Facebook üzerinden ulaşarak daha hızlı yanıt alabilir, online randevu sistemine mümkün olduğunca riayet ederek hızlı ve pratik bir biçimde hizmet alabilirler" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Büyükelçi Çeviköz ve Başkonsolos Yorulmazlar, törene katılan misafirlerle sohbet etti.

GY,FZ(SSA)  ---------------- KUTU ------------

Daha önce Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nde siyasi danışman olarak görev yapan Emirhan Yorulmazlar, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun ekibinde Yardımcı Özel Danışman ve Özel Kalem Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2005 ile 2009 yıllarında ise İran'daki Türkiye Büyükelçiliği'nde görev yapan genç diplomat Boğaziçi Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler eğitimi aldı.Yüksek lisansını London School of Economics'te Avrupa Politikaları üzerine yapan Emirhan Yorulmazlar, Davutoğlu'nun en güvendiği diplomatlardan birisi olarak biliniyor.