İNGİLTERE’nin ilk Türk pastane ve süpermarketi olarak bilinen, ‘Yaşar Halim’ kuruluşunun 33’üncü yıldönümünü kutladı.
İngiltere’ye 19 yaşında gelen Yaşar Halim’in, 10 yıl sonra kendi ismiyle açtığı işyeri,  gıda sektörünün de en başarılı işletmelerinden birisi olarak gösterildi. Gıda endüstrisinin en önemli referans kaynaklarından ‘Retail Week’ tarafından ‘Dünyanın en iyi 100 marketinden birisi’ olarak gösterilen Yaşar Halim, 33'üncü yıl coşkusunu alışverişe gelen müşterileri ile paylaştı.
Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği Ticaret Başmüşaviri Yavuz Mollasalioğlu, Harringey Esnaf Derneği Başkanı Şefik Mehmet ve yardımcısı Rob Chau, Belediye meclis üyesi David Schmitz ile çevre esnafının da katıldığı kutlamaya, sanatçılar Gülsüm ve Kerem Ergen söyledikleri şarkılarla renk kattı.
Bulunduğu Haringey’in sembollerinden birisi haline gelen ve pek çok işletme için ilham kaynağı olan süpermarketin yıldönümü pastasını ise kurucusu Yaşar Halim kesti. Çalışanları ile 33 yıldır elele çıtayı hep bir adım yukarı taşıdıklarını kaydeden Yaşar Halim, başarının anahtarının ‘çok çalışmak ve dürüstlük’ olduğunu söyledi. Yaşar Halim, "Tüm çalışma hayatımda dürüst mal aldım, dürüst mal sattım. Çok kazanmak için hileye değil, dürüst çalışmaya yönelin" dedi.
DERS KİTAPLARINA GİRDİ
Törende, işletmenin 15 yıldır müdürlüğünü üstlenen Birsen Tuna ile çalışanlar da kutlamaya katılan davetlilerle ilgilenerek ikramlarda bulundu.
Yaşar Halim, kurulduğu 1981 yılında, başta memleket hasreti çeken Türkler ve Rumlar olmak üzere Londra ve İngiltere’nin çeşitli bölgelerinde yaşayan binlerce tüketicinin ilk alışveriş adresi oldu. Birkaç jenerasyondan müşterileri bulunan işletme, gıda ürünlerinin tamamına yakınını Türkiye’den ithal ediyor.
Fırın bölümü ile geleneksel tatlı ve unlu mamulleri tüketicilerle buluşturan Yaşar Halim, Oxford Üniversitesi yayını Pre- Intermediate seviyesindeki New Headway adlı ders kitabında, Guardian Gazetesi yazarı Leo Benedictus’un bir makalesinde yer aldı.
Unlu mamüllerin yanı sıra taze sebze- meyve çeşitleri gibi her türlü gıda ürününün bulunabildiği işletme, hemen hemen tamamı Türkler’den oluşan yaklaşık 150 kişiye istihdam olanağı sağlıyor.