AVRUPA'nın en büyük sokak festivali olarak kutlanan İngiltere'nin başkenti Londra'daki Notting Hill Karnavalı renk ve müzik cümbüşü ile başladı.
Karayip Adaları'nın müzik ve danslarının sergilendiği 2 gün sürecek karnavalın ilk gününde Binlerce dansçı hareketli müzikler eşliğinde dans etti. Başkent Londra'daki karnavala adını veren Notting Hill semtinde düzenlenen sokak festivalinde birbirinden renkli ve ilginç kostümlerle geçiş töreni yapan dansçılar izleyenlerle birlikte müziğin ritmine kapıldı. Kendilerini çikolataya bulayan yüzlerce dansçı geçit töreninin en renkli bölümünü oluşturdu.
Londra'daki çeşitli dans okullarından öğrencilerin yıl boyunca hazırladıkları ilginç koreografi ve dansları, dünyanın dört yanından gelen turistler de şaşkınlıkla izledi. 6 bin polisin görev aldığı karnavalın ilk gününde 63 kişinin göz altına alındığı açıklandı.
Eğlencenin doruk noktasına ulaşacağı ikinci günde de Rio de Janeiro, Trinidad Tobago ve Jamaika gibi Karayip Adaları'ndan dansçıların geçiş törenine sahne olacak.
İlk kez 1964 yılında küçük bir sokak festivali olarak başlayan Karnaval her yıl giderek büyüyerek dünyanın en büyük katılımlı sokak partisi olarak anılmaya başladı. Bu yıl karnavala yaklaşık 1 milyon ziyaretçinin katılması bekleniyor.

FOTOĞRAFLI