İNGİLTEREnin başkenti Londra'daki Heathrow Havalimanı'nda İstanbul'a gitmek için uçağa binmek üzereyken terör eylemleri bağlantısı olduğundan şüphenilerek gözaltına alınan İngiliz kadının sorgusunun sürdüğü belirtildi.
İngiliz polisi perşembe günü Londra Heathrow Havalimanı'daki 5 no'lu terminalden yerel saat ile 09.20'de İstanbul'a gitmek üzereyken gözaltına alınan kadının sorgusunun devam ettiğini bildirdi. BBC, kimliği açıklanmayan İngiltere vatandaşı kadının terörist eylemlere teşvik, hazırlık ve bu eylemlerle bağlantılı olduğu gerekçesiyke gözaltına alındığını, üzerinden çok miktarda nakit para çıktığı kaydedildi.
Haberde, terörle mücadele polislerinin, olaydan birkaç saat sonra Londra'nın kuzeyinde bir eve yaptığı baskında 27 yaşında bir kadını da aynı nedenle gözaltına aldığı ifade edildi. Polisinin, gözaltına alınan kadınların Suriye'deki isyancılarla bağlantısı olup- olmadığının araştırıldığı ve polis mahkemesi hakiminin sorgu için ek süre vermesi dolayısıyla sorgunun devam ettiği belirtildi. İngiliz polisi, her iki gözaltının da risk ya da tehdit taşımasından çok istihbarat temelli olduğunu vurguladı.
Olaydan sonra detektiflerin de Londra'nın kuzey ve kuzey doğusunda iki adrese daha baskın yaptıkları belirtildi. Geçen ay İngilizler'in batı ülkeleri içinde Suriye lideri Beşar Esad'a karşı savaşmak için bu ülkeye en çok militan gönderen ülke olduğu öne sürüldü.
İngiltere İstihbarat Servisi, geçtiğimiz aralık ayında Daily Telegraph gazetesine yaptığı açıklamada, Suriye'de savaşan farklı militan grupları arasındaki 1000 Batılı militanın 300'den fazlasının İngiliz vatandaşı olduğunu açıklamıştı.
  GY(GE/İD)