Başkent Londra'da bulunan İngiltere Parlamentosu önünde silahlı saldırı gerçekleştirildi. İngiltere polisi, olayın terör saldırısı olarak değerlendirileceğini açıkladı. Saldırıda bir aracın Westminster Köprüsü'ndeki yayaları ezerek parlamento binasına yöneldiği görgü tanıkları tarafından belirtilirken, parlamento yerleşkesi içerisinde bir polisin bıçaklandığı ifade edildi. Bıçaklı saldırganın polis tarafından vurulduğu ve saldırıda 4'ü ağır olmak üzere en az 12 kişinin yaralandığı bildirildi.
Saldırıda 2 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Bazı yaralıların durumunun ise çok ciddi olduğu ifade edildi.
Kirsten Hurrell - Görgü Tanığı"İlk duyduğum şey bir çarpışmaydı. Baktığımda bir aracın parlamentonun çitlerine çarptığını gördüm. İlk olarak, bir çeşit kaza olduğunu düşünmüştüm. Sonrasında bazı sesler duydum. Silah sesleri olabilir, emin değilim. Araçtan çok fazla duman çıkıyordu. Patlayacağını düşündüm. Polisi aradım ancak zaten birileri aramıştı. Olay yerindeki kişiler, aracın köprü üzerinde bazı insanları ezdiğini söyledi. Aracın yanında bir kişinin yerde yattığını gördüm. Bir motorsikletçiye benziyordu."
Dailymail'in bir görgü tanığından aktardığına göre saldırgan önce Westminster Köprüsü'nde en az 12 kişiye aracıyla çarptı, ardından parlamento binasına girmeye çalışırken bir polis memurunu bıçakladı ve polis tarafından vurularak öldürüldü.
Reuters parlamento binasının giriş çıkışlara kapatıldığını ve tüm oturumların durdurulduğunu bildirdi. AA'nın geçtiği habere göre, parlamento binası polis kontrolünde boşaltılıyor.
Bölgeye hava ambulansı sevk edildiği ve Londra metrosundaki Westminster istasyonunun polisin isteği üzerine kapatıldığı belirtildi.

THERESA MAY KONUTUNA GETİRİLDİ
Londra polisi, olay sırasında parlamentoda bulunan Başbakan Theresa May'in güvende olduğunu açıkladı.
AA'nın haberine Theresa May parlamentodan konutuna getirildi. Şu an durumu takip ediyor.
ABD Başkanı Donald Trump, olayla ilgili bilgi aldığını açıkladı. ABD Dışişleri Bakanlığı, İngiltere'ye her türlü desteği vermeye hazır olduğunu bildirdi.


SALDIRININ NASIL GERÇEKLEŞTİĞİYLE İLGİLİ İKİ AYRI SENARYO!
Avam Kamarası Lideri David Lidington, parlamentoda bir polisin bıçaklandığı bilgisini doğruladı.
Buckingham Sarayı'nda da güvenlik önlemlerinin artırıldığı kaydedildi. BBC'nin haberine göre saraydan açıklama yapılmazken, kapılarının kapalı tutulduğu bildirildi.
Londra'da yaşanan parlamento saldırısının ardından, bölgeye çok yakın bir konumda bulunan ve Avrupa'nın en büyük dönme dolabı olarak bilinen London Eye durduruldu. Dönme dolapta bazı kişilerin mahsur kaldığı görüldü.

PARLAMENTO ÇEVRESİNDE ŞÜPHELİ ARAÇ
Londra polisi aksi bir bilgiye ulaşılana kadar olayın terör saldırısı olarak değerlendirileceğini açıkladı.
Öte yandan parlamento binası çevresinde şüpheli bir araç bulunduğu ve bölgenin boşaltıldığı belirtildi.


BRÜKSEL'DEKİ SALDIRILARIN YIL DÖNÜMÜNDE GERÇEKLEŞTİ
Olayın terör saldırısı olup olmadığı henüz netlik kazanmazken, Avrupa'da son bir senede meydana gelen saldırılarda artış görülüyor.
Öte yandan saldırının, Brüksel'de meydana gelen terör saldırılarının yıl dönümünde yaşanması da dikkat çekti.
22 Mart 2016'da Belçika'nın başkenti Brüksel'de havalimanı ve metroda gerçekleştirilen terör saldırılarında 32 kişi ölmüş, 300'den fazla kişi yaralanmıştı.
16 Haziran 2016'da İngiltere'de İşçi Partisi milletvekili Jo Cox, bıçaklanarak öldürülmüştü. Cox'u seçim bölgesi Birstall'da önce vurarak ardından da defalarca bıçaklayarak öldüren 52 yaşındaki Thomas Mair'in ABD'deki Neo-Nazi gruplarla iletişimde olduğu bildirilmişti.
Fransa'nın Nice kentinde 14 Temmuz 2016'da Fransız İhtilali'nin yıldönümünde kalabalığın içine giren bir kamyon 84 kişiyi ezerek öldürmüştü.
19 Temmuz 2016'da Almanya'nın Würburg kentindeki bir banliyö treninde 17 yaşındaki Afgan sığınmacı, trendeki yolculara balta ve bıçakla saldırmıştı. Olayda 4'ü ağır 15 kişi yaralanmış, saldırıyı DEAŞ üstlenmişti.
19 Aralık 2016'da Almanya’nın başkenti Berlin’de DEAŞ bağlantılı Tunus uyruklu Anis Amir Noel pazarına TIR'la girerek 12 kişinin ölümüne 48 kişinin de yaralanmasına sebep olmuştu.
18 Mart 2017'de Paris'in Orly Havalimanı'nda askere saldırarak silahını alan bir kişi, diğer askerler tarafından öldürülmüştü. Ziyed Ben Belgacem adlı saldırganın, aynı gün Paris'in kuzeyinde kontrol noktasında durdurulduktan sonra bir polis memurunu yaralayarak kaçan kişi olduğu anlaşılmıştı.