LONDRA'nın Türk kökenli Belediye Başkanı Boris Johnson, Suriye'ye giden İngilizler'in kendilerinin masum olduklarını ispatlayıncaya kadar terörist olarak suçlanabileceklerini söyledi.
Johnson, İngiliz Daily Telegraph gazetesinde yayınlanan makalesinde, Suriye ve Irak'a yetkilileri bilgilendirmeden giden İngilizler'in masum olduklarını kanıtlayıncaya kadar 'Potansiyel terörist' olarak varsayılacağını belirtti. Belediye Başkanı Johnson, İçişleri Bakanı Theresa May'in geçen hafta sonu yaptığı açıklamada yasa dışı olarak nitelendirmesine karşın bu cihatçıların İngiliz vatandaşlığından çıkarılması gerektiğini söyleyerek yasada "Çok hızlı ve ufak değişiklikler" yapılması çağrısı yaptı.
Johnson, İngiltere'nin çok geç olmadan İslami hilafete son verilmesi için yardım etmesi gerektiğini belirterek, "IŞİD örgütünün önünün kesilmediği sürece bu terör gel-giti en sonunda evlerimizin kapısına kadar dayanacak" ifadelerini kullandı.
Bu yılın başlarında İngiltere Başbakanı David Cameron, Suriye'de işlenen terörizm suçlarının İngiliz topraklarında işlenmiş gibi değerlendirilerek suçu işleyen kişilerin yargılanmasını sağlayan yeni bir yasa duyurmuştu.