DANİMARKA’nın dünyaca ünlü oyuncak firması Lego, 9 mart tarihinde İngiltere’de Müslümanlar için düzenlemeyi planladığı 'Family Fun Dag' etkinliğini tehditler nedeniyle iptal ettiğini açıkladı. 
İslam karşıtlarından 3 ayrı gösteri yapılacağına dair uyarı, tehdit telefonları, mektupları ve mailleri alındığı için etkinliğin iptal edildiği bildirildi. 9 Mart tarihinde yapılması planlanan etkinlikte, Müslüman ailelerin çocuklarıyla birlikte Lego parkında sadece helal yiyeceklerin servisinin yapıldığı eğlenceli bir gün geçirmeleri sağlanacağı belirtilmişti.  Lego firması bu etkinlik ile hem İngiliz basınında, Lego Parkı’nın başında imam Haitham al-Haddad’ın bulunduğu Müslüman bir gruba kiralandığı dedikodularının doğru olmadığını ispatlayacak hem de Ayasofya’yı konu alan ve aynı zamanda içinde Star Wars karakteri bulunduran oyuncakları ile kızdırdığı Türkler'in gönlünü almayı planladığı ifade edildi.
Legoland Windsor tarafından yapılan basın açıklamasında şöyle denildi.
"Müslümanlar için düzenlediğimiz 'Family Fun Day' etkinliklerini iptal etmek zorunda kaldığımız için üzüntü duymaktayız. Polis ve bazı gruplarla yaptığımız toplantıda, etkinliğe karşı düzenlenecek gösteriler ve tehditleri ele aldık ve etkinliğin iptalinin doğru olacağına karar verdik."

ÜT(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)