Rus Zvezda televizyon kanalına konuşanRusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin öncülük ettiği koalisyon güçlerinin kibrinin, Türkiye'nin Irak'ta "serbestçe ve küstahça" hareket edebilmesine izin verdiğini söyledi.


TÜRKİYE YÖNELİK SERT SÖZLER SARF ETTİ

Türk askerinin Irak'taki varlığı ile ilgili değerlendirmede bulunan Rusya Dışişleri Bakanı, ABD ve Türkiye'ye karşı sert sözler sarf etti. Türkiye'yi kast eden Lavrov, "Irak bizi çağırdı, Irak'ı seviyoruz ve onları eğitmeye çalışıyoruz. Fakat Suriye diktatör, günleri sayılı, bombalayacağız. Kimseye sormayız. Türkler şu anda böyle düşünüyorlar.

KOALİSYON KÜSTAHÇA DAVRANMASINA İZİN VERDİ

Eğer ABD'nin öncülük ettiği koalisyonun, 'Suriye'de biz teröristlerin nerede olduğunu, kimi bombalayacağımızı biliyoruz, o yüzden bizim hükümetten hiçbir izin almamıza gerek yok' şeklindeki kibri olmasaydı, öyle düşünüyorum ki Türkiye, Irak'a karşı şu anda böyle küstahça, açıkça davranamazdı." şeklinde konuştu.

TÜRK ASKERİ EĞİTİM İÇİN IRAK'A GİTTİ

Irak hükümetine göre 4 Aralık'ta Türk askeri zırhlı araçlarla, Irak'ta teröristlere karşı mücadele veren savaşçıları eğitmek için Irak'ın Ninova şehrine giriş yapmıştı.

IRAK, DÜŞMANCA TAVIR OLARAK NİTELEDİ

Irak hükümeti bunun üzerine Türkiye'nin bu tutumunu düşmanca bir tavır olarak değerlendirmiş ve egemenliğini ihlal ettiği gerekçesiyle Türkiye'den askerini çekmesini talep etmişti.