2014 Kybele Ödülü siyaset dalında Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Sigmar Gabriel'e verildi.
Türk- Alman Dostluk Federasyonu'nun (DTF) geleneksel olarak verdiği Kybele Ödülü'ne, siyaset dalında bu yıl Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Sigmar Gabriel layık görüldü. Gabriel'in, Türk- Alman ilişkilerine yaptığı katkılardan ve Almanya'da yaşayan Türklerle diğer göçmenlere karşı uyguladığı olumlu siyasetten dolayı bu ödülü almaya hak kazandığı açıklandı.
SPD Genel Merkezi Willy- Brandt- Haus'da düzenlenen törende Gabriel'e ödülünü Mustafa Sarıgül takdim etti.
Mustafa Sarıgül ödülü verirken, dünya sosyal demokratlarının genel merkezinde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. 50 yıllık büyük çınarın, Willy Brandt'tan Gabriel'e devam eden yolculuğuna dikkat çeken Sarıgül, Gabriel'i Türkiye'ye ve dünya insanlığının barışına yapmış olduğu katkılardan ötürü kutladı.
'ALMANYA SIKICI OLURDU'
SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel de, Kybele Ödülü'ne layık görülmekten onur duyduğunu söyledi ve Türkçe teşekkür etti. Yabancıların olmadığı bir Almanya'nın gayet sıkıcı bir ülke olacağını dile getiren Gabriel, Almanya'da yaşayan Türklerin, hem iş sektöründe hem de kültürel alanda ülkeye büyük katkıları olduğunun altını çizdi. Çifte vatandaşlık konusunda istenilen noktada olmadıklarını itiraf eden Gabriel, yine de atılan adımın çifte vatandaşlığa giden yolda önemli bir aşama olduğunu vurguladı. Türklerin ve diğer göçmen kökenlilerin daha çok yönetici pozisyonunda olmaları ve kamuda daha çok görünür hale gelmeleri gerektiğini belirten SPD Genel Başkanı, bu konuda yapılması gereken çok iş olduğunu kaydetti.
'GÖÇMENLERE KARŞI SAMİMİ'
Türk- Alman Dostluk Federasyonu (DTF) Genel Başkanı Cihan Sendan ise yaptığı konuşmada, Kybele 2014 Siyaset Ödülü'nü Siegmar Gabriel'e vermekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Gabriel'in sosyal adalet anlayışını takdir ettiklerini ifade eden DTF Başkanı, yine Gabriel'in göçmen problemleri karşısında çok samimi ve sempatik tavır takındığını kaydetti. Gabriel'in genel başkanlığı sırasında SPD partisinde görev alan göçmen kökenlilerin sayısının 5 kat arttığının altını çizen Sendan, Gabriel'in yıllardır ülkesi için emek veren değerli bir siyasetçi olduğunu belirtti. Senden, daha sonra ödüle ismini veren Kybele'nin tarihteki yeri hakkında Gabriel'e bilgi verdi.
Kybele Ödülleri, 13 yıldır Türk-Alman Dostluk Federasyonu tarafından politika, spor, kültür, eğitim ve medya dallarında Türk- Alman dostluğuna katkı sağlayan şahıslara veriliyor.

MT(SS)