KOSOVA Yerel Yönetim Bakanı Slobodan Petroviç, Kuzey Mitroviça’da belediye seçimlerinin tekrarlanmasını hükümete teklif etti. Başbakan Haşim Taçi, bu öneri üzerine Kuzey Mitroviça’da, yeni başkanı belirlemek için seçimlerin yapılacağını bildirdi.
Başbakan Taçi, kuzeydeki diğer 3 Sırp belediyesi; Leposaviç, Zveçan ile Zubin Potok'ta belediye başkanlarının yemin töreninin Kosova yasalarına uygun yapıldığı için onları kutladı.
Kosova Hükümeti’nin toplantısı ardından, Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga, Merkez Seçim Komisyonu (MSK) Başkanı Valdete Daka’yı kabul etti. İki yetkili Kuzey Mitroviça belediye başkanlığı için seçimlerin tekrarlanmasının ilan edilmesini görüştü. Seçimlerin ilan edilmesi yetkisine sahip olduğunu hatırlatan Cuımhurbaşkanı Yahyaga, Kuzey Mitroviça’da seçimlerin tekralanacağını ilan ettiğini belirti. 
Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga ile görüştükten sonra açıklamada bulunan MSK Başkanı Vladete Daka, şöyle dedi:
"Krstimir Pantiç’in Belediye Meclisi üyeleri önünde yemin etmesinin başarısız geçmesi nedeniyle Kuzey Mitroviça belediye başkanlığı için seçimlerin tekrarlanması için Cumhurbaşkanı Yahyaga’dan yeşil ışık aldık."
MSK Başkanı Valdete Daka, Mitroviça’nın Kuzeyinde tekrarlanacak olan seçimlerin yasal sürelerininin göz önünde bulundurularak, bu belediyede seçimlerin en geç Şubat ayı sonunda yapılabileceğini ifade etti. Daka, seçimlerin tekralanması için hazırlıklara hemen başlayacaklarını da bildirdi. TK(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)