BRÜKSEL’de Avrupa Kalite Araştırma Kurumu ESQR tarafından 'En İyi Kalite Uygulamaları 2014' ödülünü alan Kumluca Belediyesi heyeti Brüksel’de Büyükelçileri ziyaret etti.
Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, meclis üyesi Ramazan Kızılkaya, Arif Ateş ve Kumluca Belediyesi Çevre Mühendisi Dr. Tamer Aksu ile birlikte, Brüksel büyükelçisi Hakan Olcay, AB Büyükelçisi Selim Yenel’i ve AB Müşaviri Kayhan Özüm’ü ziyaret ederek plaket ve Kumluca’yı anlatan kitaplar hediye etti. Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ve beraberindeki heyet, Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Hakan Olcay’ı ve AB Daimi temsilcisi Büyükelçi Selim Yenel’i makamında ziyaret ederek, Kumluca Beldesi hakkında ve AB kurum ve kuruluşlardan aldıkları ödüller hakkında bilgiler verdi. Büyükelçi Hakan Olcay ve AB Büyükelçisi Selim Yenel heyeti tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Brüksel’deki ziyaretler sonrası ’ya konuşan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, şöyle dedi:
"Türkiye’nin gündeminde son 50 yılda en çok konuşulan konu AB giriş sürecidir. Brüksel denildiğinde Avrupa aklımıza geliyor, bizde Avrupa 'En İyi Kalite Uygulamaları 2014' ödülünü almak için Brüksel’deydik. Brüksel’e gelmişken daimi temsilciliğimizi ve Büyükelçiliğimizi ziyaret etmezsek büyük eksiklik olurdu. Bu günümüzü ve büyükelçiliği ve büyükelçilerimizi ziyaret ettik. Bizim iddiamız şuydu; eğer Türkiye, tarımda, AB ile ilgili görüşmelerde bu işi aşabilecek nere olur deseler ilk Kumluca olur demiştik. Biz belediye olarak hizmetlerimiz konusunda AB standartlarını yakalamış, AB standartlarında hizmetlere ödül veren kuruluşlarca ödüllendirilen bir belediyeyiz. Kumluca önemli bir sera üreticisi olan bir bölgedir, ürettiklerini AB’ye gönderen bir üreticilerimiz var, bunları da yerinde gördük inceledik. Büyükelçilerimizde aldığımız ödülü anlatınca çok mutlu oldular, onlar açısından da mutluluk vericiydi."
Kumluca Belediye başkanı Hüsamettin Çetinkaya ve beraberindeki heyet Brüksel’deki ziyaretlerinin çok olumlu geçtiğini ve Kumluca belediyesi olarak hizmete devam edeceklerini dile getirdi.

ED(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)