RUSYA Devlet Başkanı Vladimir Putin'in resmi sözcüsü Dmitri Peskov, Kırım'ın Rusya Federasyonu'nun bir parçası olduğunu ve Ukrayna'ya geri dönmesinin söz konusu bile olmayacağını söyledi.
Dmitri Peskov, Ukrayna Dışişleri Bakanı'nın Moskova ile ilişkilerinin düzelmesinin tek şartının Kırım'ın Ukrayna'ya geri dönmesi olduğunu söylemesi üzerine yaptığı açıklamada, "Kırım, Rusya'nın bir parçasıdır. Geri dönmesi söz konusu bile değildir" dedi.
Rusya Devlet Başkanı Putin'in Yardımcısı Yuriy Uşakov, Rus haber ajansı Ria Novosti'ye yaptığı açıklamada, Moskova'nın Ukrayna Devlet Başkanı Petr Poroşenko ile görüşmeye karşı olmadığını kaydetti. Uşakov, Ukrayna Devlet Başkanı'na karşı tavrı sorulunca, "Ukrayna Devlet Başkanı Petr Poroşenko ile görüşme taraftarıyız" dedi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Brezilya, Rusya, Hindistan, Güney Afrika ve Çin liderleriyle görüşmek, 2014 Dünya Kupası'nın final maçını izlemek ve Dünya Kupası'na ev sahipliği yapma hakkını devralmak için Brezilya'ya gidiyor. Final maçına başta Ukrayna Devlet Başkanı Petr Poroşenko olmak üzere diğer ülkelerin liderleri de gelecek.
Daha önce açıklama yapan Putin'in basın sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya ve Ukrayna Devlet Başkanları'nın Brezilya'da görüşebileceklerini, fakat ayrı bir toplantı hazırlığında bulunmadıklarını ifade etmişti. Peskov, Putin'in sadece Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir toplantı yapacağını bildirdi.