SIRBİSTAN Savaşı ardından akıbetlerine dair bilgi bulunmayan 1800 kişinin yakınları ve anneleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde bir gösteri düzenledi.
Priştine Aya Teresa Meydanı'nda düzenlenen gösteride katılımcılar anma töreni düzenledi, gözyaşı döktü. Gösteriye Azerbaycan, Gürcistan, Tacikistan ve Türkmenistan'dan Kosova'ya gelen kadınlar da destek verdi. Sırbistan'ı protesto gösterisine Priştine Belediye Başkanı Şpende Ahmeti de katıldı. Kosova Kadınlar Federasyonu Başkanı İgbale Rugova, "Bugünde kutlamalar yapmamız gerekirken gözyaşı döküyoruz. Kosova Hükümeti 1800 kayıbı ortaya çıkarmalı" dedi.
Kayıp İnsanlar Derneği Başkanı Nusrete Kumnova ise, hükümetin bu konuda adım atma yerine Başbakanlık korkuluklarına asılan kayıp fotoğraflarını kaldırttığını söyledi. Azerbaycanlı Sevda Mehmedova, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde benim ülkemde olduğu gibi bütün dünyada kadınlara güzel çiçekler verilirken, burada Kosovalı kadınlar gözyaşları içinde bulunuyor. Ben isterim ki hiç bir annenin gözlerinden yaş akmasın. Azerbaycan'da 20 yıldır Karabağ problemi var ve Azerbaycan'da bu muharebe bitmedi" dedi.

TK(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)