KOSOVA’da 5 Mayıs tarihinde Kosova Silahlı Kuvvetlerin kurulması beklenirken, Kosova, Türkiye, Arnavutluk ve İsveç’e askeri ataşe atadı.
Kosova Güvenlik Güçlerini ziyaret eden Dışişleri Bakanı Enver Hocay, Güvenlik Güçleri Bakanı Agim Çeku ve subaylarla bir araya gelerek, Kosova Silahlı Kuvvetlerinin kurulması konusunda hazırlıkları masaya yatırdı. Bu sırada iki bakan, Türkiye, Arnavutluk ve İsveç'teki diplomatik temsilciliklerinde görev yapacak askeri ataşelerin adlarını açıkladı.
Dışişleri Bakanı Enver Hocay’ın yaptığı açıklamaya göre, Yarbay Bekim Osmani Türkiye'de, Yarbay Enver Dugolli Arnavutluk'ta, Yarbay Sefer Şuti ise İsveç'te, askeri ataşe olarak görev yapacak. Dışişleri Bakanı Hocay, daha önce ABD, Belçika ve Almanya'daki diplomatik temsilciliklerde görev yapmak üzere askeri ataşeler atadıklarını hatırlatarak, yeni atamalarla NATO üyesi ülkelerde görev yapacak olan Kosovalı askeri ataşe sayısının beşe yükseldiğini kaydetti. Güvenlik Güçleri Bakanı Agim Çeku, bu ataşelerin iyi hazırlandığını ve özellikle çok iyi işbirliğinin olduğu ülkelerin seçilerek, bu işbirliğinin daha da güçlenmesinin hedeflendiğini vurguladı.

TK(SS) (FOTOĞRAFLI)