KOSOVA'da terörle mücadale kapsamında ülkenin çeşitli kesimlerinde düzenlenen operasyonlar kapsamında Priştine’deki Fatih Sultan Mehmet Camii İmamı Dr .Şevçet Krasniçi de gözaltına alındı.
Kosova polisi tarafından sabah saatlerinde düzenlenen operasyon kapsamında Priştine’deki birçok eve ve işyerinde arama yapıldı. Priştine'deki Fatih Sultan Mehmet Camii İmamı Dr Sevçet Krasniçi’nin evinde de arama yapıldı. Krasniqi, tutukalanarak polis merkezine götürüldü. İmam Krasniqi’nin evi 2 saat boyunca arandı.
Kosova Özel Savcılığı, Krasniçi’nin sorguya alındığını doğruladı. Savcılık tarafından yapılan açıklamada, soruşturmanın devam ettiği belirtildi.
Kosova Polisi Sözcüsü Baki Kelani, operasyonların Kosova'da terörle mücadele kapsamında gerçekleştiğini bildirirken başka isimlerin de gözaltına alındığı ifade edildi.
Kosovada bir süre önce Suriye ve Irak’ta El-Nusra ile IŞİD saflarına katıldığı düşünülen kişilere yönelik yapılan operasyonlarda yakalanan 40 kişi için 1 aylık gözaltı süresi verilmişti. Savcılık tarafından alınan karar, Özel Savcılık Sözcüsü Liridona Kozmaçi tarafından açıklanmıştı. Kosova Polisi’nin, Suriye ve Irak’ta El-Nusra ile IŞİD saflarına katıldığı düşünülen 40 kişiyi mahkemeye sevk etmişti. Savcılık, Kosova’daki birçok cami imamı hakkında da soruşturma başlattılmıştı. Operasyon kapsamında Priştine’de bulunan ve şüphelilerin barınma yeri olduğu düşünülen bir cami de kapatılmıştı.