BU yıl 50’ncisi düzenlenen Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında, Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Prizren Şubesi Gençlik Kolları, Prizren’deki kütüphanelere dağıtmak amacıyla kitap toplama kampanyası başlattı.
Bir hafta sürecek etkinlikler kapsamında KDTP’nin Prizren’deki şubesi ve parti önünde kurulan stantada belirlenen saatlerde Türk dilinde kitap bağışında bulunuldu. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında 'Kitaplar Okundukça Yaşar' sloganı ile düzenlenen kampanyaya Prizren halkı şimdiden yoğun ilgi gösterdi. Verilen kitaplar, Prizren Devlet Kütüphanesi ile Türk askeri tarafından Prizren Üniversitesi’nde yaptırılan kütüphaneye bağışlanacak.
KDTP Prizren Şubesi Gençlik Kolları tarafından düzenlenen faaliyetle ilgili 'ya  konuşan KDTP Prizren Şubesi Başkanı Levent Buş, Kosova’da okuma oranının yüzde 3 olduğunu vurguladı. Buş, amaçlarının bu kampanyayla birlikte kitap okuma alışkanlığının artması olduğunu söyledi. KDTP Prizren Şubesi Gençlik Kolu Başkanı Furkan Ergüler de, etkinlikteki amaçlarının kütüphanelerin daha da fazla kullanılması olduğunu söyledi.

ET(AÖ/İD))