KOSOVA'da bu yıl ilk kez düzenlenen 'Kosova-Türkiye Adli Tıp Bilim Günleri Sempozyumu'na Kosova ve Türkiye'den üst düzey yetkililer katıldı.
Türkiye Mezunları Derneği'nin TÜMED ev sahipliğindeki sempozyum; Ankara Üniversitesi-Adli Tıp Bilimler Kurumu, Türkiye Polisi Adli Tıbbı ve Kosova Adli Tıp Ajansı'nın (AKF) yetkililerinin katılımıyla gerçekleşti. Kosovalı Türkler'in yoğun olduğu Prizren'de ilk kez yapılan Adli Tıp Bilimleri Paneli'ne Kosova İçişleri Bakanı Bayram Recepi, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Ankara Üniversitesi Adli Tıp Bilimler Kurumu Müdürü Hamit Hancı yanı sıra çok sayıda üst düzey davetli katıldı.
Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Kosova İçişleri Bakanı Bayram Recepi, Türkiye Cumhuriyeti'nin, Kosova'nın kalkınmasında her türlü desteği sunduğunu söyledi. Recepi, Kosova ile Türkiye Cumhuriyetleri arasında var olan işbirliğin artarak devam edeceğini söyledi. Ankara Üniversitesi Adli Tıp Bilimler Kurumu Müdürü Hamit Hancı da, Kosova'da ilk defa yapılan sempozyumdan umutlu olduklarını söyledi. 3 gün sürecek sempozyum kapsamında Kosova ve Türkiye gelen uzmanlar, adli tıp bilimleri hakkında bilgi verdi.