KOSOVA'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Kosova Büyükelçisi Songül Ozan ve eşi Sencer Ozan'ın, Priştinedeki Emerlad Oteli salonunda düzenlediği resepsiyonla kutlandı.
Türk bayrakları ve Atatürk’ün fotoğraflarını içerin barkovizyonla donatılan salonun girişinde resepsiyona katılan davetlileri, Büyükelçi Songül Ozan ve eşi karşıladı. Resepsiyona bakanlar, parti liderleri, milletvekilleri, dini liderler, yabancı ülkelerin büyükelçileri, Kosova'da görev yapan Türk askerleri, Türk Polisi, işadamları ve 1000 kadar davetli katıldı. İstiklal Marşı ve Kosova Milli Marşı'nın okunması ardından, konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Büyükelçi Ozan, konuklara Türkçe ve İngilizce hitap etti.
Büyükelçisi Songül Ozan, Ulu Önder Atatürk ve arkadaşları ile birlikte tüm şehitlerin önünde hep birlikte saygıyla eğilerek Cumhuriyet bayramının 90’ıncı yılını kutladığını söyledi. Büyükelçi Ozan, konuşmasına İngilizce devam ederek, Türkiye'nin günden güne gelişmesinden söz etti. Büyükelçi Ozan, bu sırada Kosova'nın, AB ile başlaştığı, Ortaklık Anlaşması Müzakerelerini de kutlarken, Türkiye’nin, Kosova'nın yanında olduğunu ve desteğinin devam edeceğini ifade etti. Ardından, Atatürk’ün sevdiği şarkılar eşliğinde 1000' e yakın davetliyeTürk mutafağından yemekler ikram edildi. 
YAĞCILAR: ÇİFTE BAYRAM YAŞAMAKTAYIZ
Resepsiyonda hazır bulunan Kosova Demokratik Türk Partisi Başkanı ve Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar 'ya yaptığı açıklamada, “İlk sırada Türkiye Cumhuriyetinin 90 'ıncı yılını kutlamak istiyorum” dedi. Yağcılar, bu vesileyle de Gazi Mustafa Kemal’i ve tüm silah arkadaşlarını minnetle andığını ifade etti. Bakan Mahir Yağcılar, şöyle konuştu:
"Bugün Türkiye için büyük bir gündür. Bugün çifte bayram yaşanmaktadır. Marmaray projesinin açılışı hepimiz için büyük gündür. Türkiye Cumhuriyetini, başbakan başta olmak üzere Türkiye Hükümetini tebrik ediyorum. Bizlerde Kosova Türkleri olarak, Türkiye dışında yaşayan Türkler olarak, bu gelişmelerle bu başarılarla kendimizi çok daha mutlu hissediyoruz, bununla da çalışmalarımızı motive ediyoruz."
Yağcılar bu vesile ile tekrar tüm Türk dünyasının, Türkiye Cumhuriyetinin 90’ıncı yılını içtenlikle kutladığını ifade etti.