KOSOVA’da Türk nüfusun yoğun yaşadığı ve Türkçe'nin resmi dil olduğu Prizren Belediyesi’nde Kosova Demokratik Türk Partisi’ne (KDTP) Maliye ve Ekonomi Müdürlüğü ile Kadastro Müdürlüğü verildi.
Prizren Belediyesi yerel seçimlerin üzerinden 2 ay geçmesi ardından yeni yönetimini seçti. Prizren Belediyesi Meclisi’nde yapılan toplantıdan sonra, AAK-LDD Partisine 4, KDTP’ye 2, Vakat ve NDS’ye de birer müdürlük verildi. KDTP ve Vakat’ın müdür adaylarını en geç 7 Mart tarihine kadar bildirmesi gerekecek. Prizren Belediyesi Meclisi salonunda gerçekleşen toplantıda, diğerleri arasında 2 aydır beklenen yeni yönetim seçimi gerçekleşti. Yapılan oylamayla PDK ve koalisyon ortaklarına yeni müdürlükler seçildi.
Oy çoğunluğuyla AAK ve LDD Partilerinden Lulezim Kabashi Prizren Belediye Başkan Yardımcısı görevine atandı. Seçimlere bu yıl ilk defa katılan ve 1 sandalye kazanan Kosova Türk Adalet Partisi’ne (KTAP) ise herhangi bir müdürlüğün verilmemesi dikkat çekti. Konuyla ilgili mikrofonlarına konuşan Prizren Belediyesi Türk asıllı Meclis Başkan Yardımcısı Levent Buş, KDTP’ye iki müdürlüğün verildiğini söyledi. Buş, Prizren Belediyesi Başkan Yardımcılığı’nın da KDTP’ye verilmesi için girişimlerde bulunacaklarını söyledi. 

ET(AÖ/İD)