KOSOVA Demokratik Partisi (PDK) Rahovça Milletvekili adayı ve Başbakan Haşim Taçi'nin yakın arkadaşı Elvis Pista, sırtından vurularak öldürüldü.
Milletvekili adayı Elvis Pista, eşi ve arkadaşlarıyla bir restoran çıkışı silahlı saldırıya uğradı. Polis, olayın gece yarısı meydan geldiğini belirtti. Arkasından 5 metrelik uzaklıktan vurulan Pista öldü. Görgü tanıkları, silahla 4 el ateş açan şüphelinin  hızla olay yerinden kaçtığını belirtti. Polis olayı araştırıyor.
SALDIRIYI TÜM LİDERLER KINADI
Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga, Kosova Demokratik Partisi ( PDK) Milletvekili adayı Elvis Pista'nın öldürülmesini sert bir dille kınadı. Cumhurbaşkanı Yahyaga, ülke kurumları, halka ve şahsı adına maktulün ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi. Bu tür olayların hukukun üstünlüğüne zarar verdiğini belirten Cumhurbaşkanı, yetkili mercilere seslenerek, zanlının biran önce yakalanarak adaletin karşısına çıkarılmasını istedi. Başbakan Haşim Taçi de yakın iş arkadaşı Pista'ya düzenlenen silahlı saldırıyı kınarken, bu saldırının demokrasiye yönelik bir saldırı olduğunu ifade etti. Kosova Demokratik Türk Partisi ( KDTP ) Başkanı Mahir Yağcılar da bu olayı kınadı.
 

FOTOĞRAFLI