KOSOVA’da ilk kez Başbakan Haşim Taçi, Ekonomi Odası, Kosova İşletmeler Birliği, Kosova Bağımsız Sendikalar Birliği ve Sosyo Ekonomik temsilcileri ile genel toplu sözleşmeye imza attı.
Başbakan ve sendika temsilcileri arasında imzalanan toplu sözleşme, işçi ile işverenin sorumlulukları, yükümlülükleri ve görevlerini belirledi. Toplu sözleşmenin imzalanması ardından açıklama yapan Başbakan Taçi, çalışanların işyerlerindeki istikrarını arttırması açısından toplu sözleşmenin oldukça önemli olduğuna vurgu yaparak, "Bu sözleşme işçi ve işveren için bir güvence niteliğinde olacak. Bu anlaşma ile diğerleri arasında iş ilişkisinin kurulması, çalışma saatleri, izinler, maaşlar, terfiler, çalışma sözleşmesinin kestirilmesi, tarafların hak ve sorumlulukları ve anlaşmazlıkların çözünürlük modu düzen içine alınmaktadır" dedi. 
Bu sözleşmenin ülkedeki ticari ortamı da düzelteceğini belirten Başbakan Taçi, Kosova Hükümeti’nin bu sözleşmenin uygulanmasının garantisi olacağını ifade etti. Kosova'da bir ilki oluşturan toplu sözleşme anlaşması imzalama töreni ardından Başbakan Haşim Taçi ve taraflar hatıra fotografı için bir araya geldi. Toplu sözleşmenin büyük bölümü mevcut İş Yasasına dayanarak hazırlandı. Bu sözleşmedeki taraflar ise hükümet, işveren ve çalışanlar temsilcileri.

TK(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)