KOSOVA'da 1999 yılından bu yana KFOR Barış Gücü bünyesi altında görev yapan Türk askeri, barış ve huzurun tesisine sağladığı katkı dışında, her türlü destekle Kosova halkının yanında olmaya devam ediyor.
Türk askeri, ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ nedeniyle Kosovalı eğitimcilere çiçek ile kravat hediye etti. Kosova’nın güneyinde Prizren’de konuşlu bulunan Türk askeri, bu bölgede eğitim veren ilköğretim okullarını ziyaret ederek kadın öğretmenlere gül verdi, erkek eğitimcilere de kravat hediye etti.
Türkçe, Arnavutça ve Boşnak dillerinde eğitim veren Mustafa Baki İlköğretim okulunu ziyaret eden Kosova Türk Temsil Heyeti’nde görevli Yarbay Melih Şimşeker, "Türkiye’de 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Genç nesilleri yetiştiren bu değerli öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutlar başarılar diliyorum" dedi.
Sınıfları tek tek gezen Yarvay Şimşeker ve beraberindeki subaylar eğitimcilere gül verdi. Sınıfları gezen Türk subaylarına Kosovalı Türk öğrenciler, Atatürk’ün Gneçliğe Hitabesi ile Mustafa Kemal Atatürk’e yazılmış şiirler okudu.


Türk eğitimcilerden Mehmetçiğe teşekkür

Mustafa Baki ilköğretim okulu Türkçe öğretmeni Şengül Şahko, “Bugün 24 Kasım öğretmenler günü için Türk Tabur Görev Komutanlığından askerler tüm öğretmenlere gül dağıttı. Bu bizi çok mutlu etti. Hiçbir zaman bizi unutmayan Türk devleti, bizim burada varlığımızı sürdürmemiz için elinden geleni yapıyor, onlara çok teşekkür ediyorum” şeklinde kouştular.