CUMHURBAŞKANI YAYYAGA OYUNU KULLANDI
Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga ve eşi öğle saatlerinde başkent Priştine’deki '1 Ekim Spor Salonu'na gelerek oy kullandı. Cumhurbaşkanı Yahyaga oyunu kullandıktan sonra, vatandaşların demokratik ve anayasal haklarını kullanarak devletin geleceğini belirlemek üzere ülkeye yardımcı olunacağını vurguladı. Cumhurbaşkanı Yahyaga, "Bu seçimler ülkemizin demokratik düzeyini belirleyecek" dedi.
Kosova Demokratik Partisi (PDK) Başkanı Haşim Taçi bugün eşi ve oğlu eşliğinde Priştine’deki Faik Konica Okulu'nda oy kullandı. Zafer işareti ile oyunu kullanan Haşim Taçi  "Devletimiz, Kosova, ülkemizin yeni tarihi için, devletimizin güçlenmesi yönünde önemli olan süreç için bu günün ayrı bir önemi var. Seçim sürecinin adil, özgür ve demokratik olacağı konusunda inancım tam" dedi.
Kosova Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Valde Daka TSİ 12’de düzenlediği basın toplantısında, Kosova genelinde seçim sürecinin sorunsuz gerçekleştiğini vurgularken, Kosova’nın Kuzeyinde Sırpların da oylarını kullandıklarını vurguladı. Daka, TSİ 10.00’a kadar vatandaşların yüzde 15’inin oyunu kullandığını söylerken, Kosova’nın tek Türk belediyesi Mamuşa’da en çok oy kullanıldığını belirti.
AB Kosova Temsilcisi Samuel Zbogar bugün Priştine’deki 1 Ekim spor salonunda oy kullanma merkezini ziyaret etti. Zbogar, ziyareti sırasında oylamanın düzenli gerçekleşmesini görmekten mutluluk duyduğunu söyledi. Zbogar, Kosova’da seçim sürecinin tam bir demokrasi havasında gerçekleştiğini vurguladı.
Zbogar, herhangi bir sorunu gözlemlemediğini ve gün içerisinde de herhangi bir sorunun çıkmayacağını ümit ettiğini belirtti.
AB Temsilcisi bu vesileyle vatandaşlara çağrıda bulunarak, bu şekilde sandık başına gitmeye devam etmelerini istedi.

TK(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)