KOSOVA'da bu yıl 13'üncüsü düzenlenen ‘Uluslararası Dokufest Film ve Belgesel Festivali' yoğun ilgi gördü.
Toplam 67 ülkeden 247 kısa film ve belgeselin gösterildiği festival, 16- 24 Ağustos tarihleri arasında sürecek. Kosova'nın güney bölgesinde yer alan ve Kosovalı Türkler'in çoğunlukta olduğu Prizren kentinde  düzenlenen festivale, çok sayıda ülkeden yönetmen katıldı. Balkanlar'da önemli yer edinen festivalin uluslararası festivaller arasında büyük itibar gördüğü ve bu yılki festivale 2 bine yakın kısa film ve belgeselin başvurduğu ve bu film ve belgeseller arasından 247 filmin aday olarak yarıştığı açıklandı.
Prizren'in tanıtımı açısından da büyük bir öneme sahip festival için başta tarihi kale olmak üzere 8 sinemada filmler ve belgeseller seyircisiyle buluşuyor. Türkiye'de 4 kısa film ve belgeselin yer alıyor. Türk filimler ve belgeseller arasında; Köken Ergun'un yönetmenliğini yaptığı 'Aşure', Nigol Bezjian'ın yönetmenliğini yaptığı Türkiye- Lübnan ortak yapımı 'Ayaklarımı İstanbul'da Bıraktım', Şirin Bahar Demirel'in yönetmenliğini yaptığı Gezi olaylarını anlatan 'Leviathan'la Yaşamak' ve Uğur Egemen İres'in yönetmenliğini yaptığı 'Ruhun Saf Hali' filmleri yer alıyor.
24 Ağustos tarihine kadar sürecek olan festivale Türkiye'den de kısa fil ve belgesel severler katıldı. Türkiye'den gelen misafirler festivali çok beğendiklerini, dünyanın birçok ülkesinden katılan kısa film ve belgeselleri izleme şansını yaşadıklarını söylediler. Prizrenli Türk asıllı gençlerde festivalin her geçen yıl daha da ilgi gördüğünü söyledi.