KOSOVA'nın 2'nci büyük şehri olan ve Türk kökenlerin yoğun yaşadığı Prizren’de Kosova Muhafazakar Partisi (PK) Prizren Belediyesi Başkan adayı, Türkiye’de Ankara Gazi Üniversitesi’nde doktora eğitimini yapıyor.
Kosova’da 3 Kasım tarihinde yapılacak yerel seçimlere bu yıl ilk defa katılan Kosova Muhafazakar Partisi (PK), seçim kampanyasını sürdürmeye devam ediyor. PK, Prizren Belediyesi Başkan adaylığına Türkiye’de doktora eğitimini yapan Beni Kizoli’yi aday gösterdi. Geçen yıl siyasi arenada yerini alan PK’nin, parti içi yönetiminde Arnavut, Türk ve Boşnak asıllı siyasiler yer alıyor. 63 oy pusulasıyla seçimlere katılan PK, Prizren Belediyesi Meclisi'ne 36 aday ile katılıyor. Prizren Belediyesi Başkalığına aday olan Beni Kizoli, Arnavut, Türk ve Boşnak asıllı tüm Prizrenlilerden destek bekliyor.
Türkiye’de doktora eğitimini sürdüren Kizoli, Prizren Belediyesi Başkanı seçilmesi halinde yapacakları çalışmaları hakkında bilgi verdi.3 Kasım tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimler öncesi Kosova’daki tüm siyasi partiler seçim çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.